Cart 0

Belle Etoile in de FRITS

Voilà !
Goed verscholen tussen de Topvrouwen, de Brainportregio en Soenil Bahadoer, staat ook Belle Etoile, de Eindhovense ‘glopinie’. Ze lichten er met grote glimlach een klein tipje van de sluier op over de Franse delicatessen van Belle Etoile.

Proeverij bij Van Den Hurk op 22 maart

Heerlijke proeverij

Belle Etoile zal een lekkere Franse proeverij geven bij Van Den Hurk (Eersel)

Als je van lekker eten houdt en Franse gezelligheid ben je van harte welkom!

Stephanie is net als ik een ontzettende liefhebber van lekker eten. Dus toen zij bij mij in de winkel haar delicatessen uit Frankrijk kwam laten proeven was ik meteen verkocht. Gewoon alles wat zij uit haar thuisland naar Nederland haalt is lekker. Aan ons de taak om een paar “must-have” producten te kiezen voor ons assortiment.
Jullie kunnen mij daarbij helpen. Tijdens ons feest weekend komt Stephanie op vrijdag naar de winkel en kun je alles bij haar proeven. Zo horen wij wat jullie lekker vinden en kunnen we daarna makkelijker een keuze maken.
Ik zie jullie heel graag bij de proeverij, a bientôt !

Locatie: Van Den Hurk, Dijk 3 in Eerstel
Datum:  22 maart
Tijd:

Au revoir!

Stéphanie

Le blog chic de l’apéritif

Vinaigrette à la Française

1 eetlepel azijn (cider)
3 eetlepels olijfolie
1 eetlepel Franse mosterd
1/2 theelepel zout
1/2 theelepel zwarte peper

Ik maak altijd zelf dressing in een ruim kommetje.
Ik meng eerst de mosterd, wijnazijn, zout en zwarte peper en voeg op het laatst de olijfolie toe. Zonder de olijfolie mengen de andere ingrediënten beter.
Ik roer de olijfolie, rustig gietend, zodat de vinaigrette dik wordt.
Tijd om te proeven. Moet er nog iets bij ? Meer azijn, meer zout ? ik voeg een beetje bij en een beetje toe en blijf goed kloppen totdat de vinaigrette perfect op smaak is.
Binnen een minuut heb ik een echte vinaigrette Française op tafel staan.
Bon appétit!

 

Foie gras de la Maison Espinet

Gekozen voor de Koningin van Engeland
De foie gras van Espinet heeft een gebalanceerde en subtiele smaak. De chef-kok van het Elysée koos deze foie gras voor de koningin van Engeland tijdens haar laatste reis naar Frankrijk. Ook wordt deze foie gras geserveerd in de restaurants van de grootste Franse chef-koks.

De waardering van chef-kok
De gehele eenden foie gras van Espinet heeft een subtiele, natuurlijke en gebalanceerde smaak