Le blog chic de l’apéritif

Vinaigrette à la Française

1 eetlepel azijn (cider)
3 eetlepels olijfolie
1 eetlepel Franse mosterd
1/2 theelepel zout
1/2 theelepel zwarte peper

Ik maak altijd zelf dressing in een ruim kommetje.
Ik meng eerst de mosterd, wijnazijn, zout en zwarte peper en voeg op het laatst de olijfolie toe. Zonder de olijfolie mengen de andere ingrediënten beter.
Ik roer de olijfolie, rustig gietend, zodat de vinaigrette dik wordt.
Tijd om te proeven. Moet er nog iets bij ? Meer azijn, meer zout ? ik voeg een beetje bij en een beetje toe en blijf goed kloppen totdat de vinaigrette perfect op smaak is.
Binnen een minuut heb ik een echte vinaigrette Française op tafel staan.
Bon appétit!

 

Foie gras de la Maison Espinet

Gekozen voor de Koningin van Engeland
De foie gras van Espinet heeft een gebalanceerde en subtiele smaak. De chef-kok van het Elysée koos deze foie gras voor de koningin van Engeland tijdens haar laatste reis naar Frankrijk. Ook wordt deze foie gras geserveerd in de restaurants van de grootste Franse chef-koks.

De waardering van chef-kok
De gehele eenden foie gras van Espinet heeft een subtiele, natuurlijke en gebalanceerde smaak