Cart 0
Home » Franse streekproducten (Tour de France) » Biscotterie la Chanteracoise

France – Périgord

Biscotterie la Chanteracoise

La Chanteracoise

Handgemaakte Franse bio toastjes (biscotte) uit le Perigord.

Zoals de slogan aangeeft, is “l’authentique biscotte des gourmands” de laatste authentieke Franse toast (biscotte) die wordt gemaakt in een ambachtelijke bakkerij.

In 1950 begon een jonge bakkerszoon zijn leertijd in een bakkerij die beroemd was om zijn beschuit. Zijn meesterbakker gaf hem een tot-dan-toe geheim recept . En, wat is het, dit recept? Sylvain Boucher, eigenaar van La Chanteracoise, levert het aan ons. “Het is wittebrood met toegevoegde suiker, mout van gerst en plantaardig vet.”

Sylvain Boucher dringt aan op sourcing locale en streeft naar 100% Périgord-ingrediënten en –materialen, maar dat is nog niet helemaal gelukt, want het meel komt nog uit Poitou-Charentes, het zout van het Ile de Ré en de verpakking uit de Haute-Loire; maar wel allemaal 100% Frans. Voor Sylvain Boucher is dat heel erg belangrijk. « On remet de la vie au cœur du territoire »

In 2007 kwamen de mini-toastjes, idee van een producent van foie gras, Espinet.

In 2007 verkrijgt de beschuitmakerij haar biologische certificering.

“Ik wens je een bijzondere proeverij”

Biscotterie bij Belle Etoile Biscotterie eindhoven

Handgemaakte Franse bio toast