Cart 0
chateau les crostes Les Jardins de Gaia Alziari Foie gras Biscotterie Maison Toussaint Dijon Mosterd

Franse streekproducten

Klik op de kaart om meer te lezen over producten die wij verkopen uit die Franse streek.

Belle Etoile Franse producten

Nos producteurs, onze producenten

Maison Etoile werkt met de volgende producenten:

France – Provence
Château les Crostes
Midden in de Côte de Provence ligt sinds de 17e eeuw het wijnhuis Chateau les Crostes. Het chateau beschikt over 200 hectare grond en bevindt zich midden in een uitgestrekt bos in de buurt van de plaats Lorgues in de centrale VAR. Sinds 1986 wordt op ruim 50 hectare kalk- en stenenrijke grond wijnen verbouwd en in een ultra moderne wijnkelder verwerkt. Het domein is tegenwoordig eigendom van de prins Felix van Luxemburg en zijn vrouw Claire die er alles aan doen om een subliem niveau met hun karakteristieke Provence wijnen te realiseren.

France – Provence
Maison Toussaint
Sinds 1996 gevestigd in Dijon, is Maison Toussaint bekend geworden door zijn bakkerijen.

France – Périgord
Biscotterie la Chanteracoise
Biscotterie La Chanteracoise bevindt zich in een landelijk dorpje in het westen van de Périgord en is de laatste ambachtelijke beschuitmakerij van Frankrijk.

France – Nice
Alziari
In Nice produceren ze al sinds 1868 olijfolie van de beste kwaliteit : cuvée prestige, al decennia in de originele molen geperst. De olie wordt gemaakt van kleine Franse Cailletier-olijven.

France – Périgueux
Maison Espinet
Maison Espinet is een bedrijf dat er sinds 3 generaties naar streeft om foie gras en toastinades van hoge kwaliteit te produceren, foie gras die men vindt in de beste restaurants van Frankrijk. Bij het laatste officiële bezoek van de koningin van Engeland aan Frankrijk, werd foie gras van « Maison Espinet » geserveerd.

France – Elzas
Les Jardins de Gaia
In 1994 stichtte Arlette Les Jardins de Gaia in de Elzas en organiseerde ze biologische salons om theesoorten aan te bieden die toen bijna volledig onbekend waren.

France – Dijon
Reine de Dijon
Reine de Dijon kenmerkt zich door zijn deels zachte karakter, in een enigszins vintage pot.
Deze mosterd wordt geproduceerd sinds 1840 en daarmee was Reine de Dijon één van de eerste Franse fabrikanten van deze beroemde smaakmaker.